Η "Τεντούρα Κάστρο" είναι το κατ' εξοχήν ηδύποτο της Πάτρας. Η προέλευσή της σύμφωνα με την παράδοση ανάγεται γύρω στον 15ο αιώνα, την εποχή των Ενετών, ενώ η ονομασία της προέρχεται από το λατινικό tinctura, που σημαίνει βάμμα, εκχύλισμα.

Οι παλιοί Πατρινοί ονόμαζαν την τεντούρα και "μοσχοβολήθρα" επειδή είχε έντονο άρωμα. Τη γεύση, το άρωμα και το χρώμα της το οφείλει στα εκχυλίσματα μπαχαρικών που περιέχει, κυρίως κανέλλας, γαρύφαλλου και μοσχοκάρυδου, αλλά επίσης νερατζιού, κίτρου κ.λ.π.

Η Τεντούρα πίνεται παντού: μετά από ένα καλό γεύμα σαν χωνευτικό λικέρ, στην καφετέρια και στο μπαρ σαν κανονικό ποτό, σκέτη, με σόδα ή τόνικ αλλά κυρίως παγωμένη σε μικρά ποτηράκια, με κρέμα γάλακτος και τριμμένη κανέλλα.

Συνοδεύεται υπέροχα με αποξηραμένα φρούτα, καρύδια και λουκουμάδες.

 

 

primi sui motori con e-max

Επιλέξτε γλώσσα: